ET ŞİŞ

Et şiş tarifi

Hafta sonu ailenizle, dostlarınızla yapacağınız Luxchef barbekü partileriniz bu enfes tarifle unutulmaz olacaktır. Daha lezzetli sonuç almak istiyorsanız etlerinizi en az 2-3 saat marine etmeniz gerekmektedir. Yumuşacık etler için marinasyon tarifimize buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler  (6-8 kişilik):

2 kg kuzu kuşbaşı

1 çay bardağından biraz az zeytinyağı

1.5 tatlı kaşığı kekik

1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı pul biber

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı kimyon

10 adet çeri domates

7-8 adet kıl biber

Hazırlanışı:

Eşsiz bir et şiş deneyimi için marine olan etlerimizi baharat karışımıyla oda sıcaklığında 20 dk dinlendiriyoruz. Etlerimiz dinlenirken domates ve biberlerimizi doğrayıp şişlerimizi hazır hale getiriyoruz. Mangal şişlerimizin dizilimini en alta iki et ardından domates biber tekrar et şeklinde hazırlayıp Luxchef ayrıcalığıyla pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir