Acılı Kanat

Bu pratik kanat tarifini hızlıca hazırlayıp, haftasonu Luxchef barbekünüzle ailenize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Herkesin severek yiyebileceği bu kanat tarifinde birkaç püf noktasına dikkat etmeniz halinde lezzetli sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

1 kilogram karışık kanat

2 çorba kaşığı Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Pul Biber

Toz biber

Kekik

Arifoğlu Tavuk Çeşnisi

Sarımsak Tozu veya 2 diş sarımsak

Acılı Sos

2 Çorba kaşığı Zeytinyağı

2 Diş Sarımsak

1 yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Yemek Kaşığı Ketçap

1 Çay Kaşığı Sirke

50 ml sıcak su

Tuz

Karabiber

Toz biber

Geniş bir kapta tüm malzemeleri karıştırın, burada önemli olan zevkinize göre baharat miktarını ayarlamanız ve mutlaka sarımsak tozu ya da 2 diş sarımsağı rendeleyerek karışıma eklemeniz. Bir diğer püf noktası ise hazırladığınız kanatların en az 3 saat buzdolabında dinlendirilmesi gerekmektedir. Eğer Luxchef ziyafetini öğleden sonra için planlıyorsanız sabah tavuklarınızı hazırlamanız yeterli olacaktır.

Acılı Sos için,

Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın ve ezilmiş sarımsakları ilave edin, biraz kavurduktan sonra domates salçasını ilave edin ve karıştırın, sırasıyla ketçap tuz ve baharatları ekleyin ve sıcak suyu ilave edin. Sirkeyi de ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynadıktan sonra kıvam alması için altını kısarak pişirmeye devam edin. İstenilen kıvama gelince ocaktan alın. Afiyet olsun.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir